Φλωρεντίνες με επικάλυψη σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα γλυκό από τα παλιά που απολαμβάνουν όλοι οι λάτρεις των ξηρών καρπών. Παραδοσιακά, η πίσω όψη τους καλύπτεται με σοκολάτα. Εμείς τις φτιάχνουμε με αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης, φουντούκια, κράνμπερις και χουρμάδες – εσείς, κάντε τον συνδυασμό που σας αρέσει, κρατώντας τις αναλογίες ξηρών καρπών και φρούτων της συνταγής. Εάν δεν έχετε φόρμα για φλωρεντίνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για μάφιν από σιλικόνη.

 

Συστατικά
  • 45 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 35 γρ φιστίκι Αιγίνης ολόκληρο, ωμό, αποφλοιωμένο
  • 35 γρ κράνμπερις αποξηραμένα, τεμαχισμένα
  • 40 γρ χουρμάδες αποπυρηνωμένοι, χοντροκομμένοι
  • 30 γρ φουντούκι, χοντροκομμένο
  • 75 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50 γρ μέλι
  • 40 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 150 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ

 

Μέθοδος
  1. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε και ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κράνμπερις, τους χουρμάδες και τα φουντούκια.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε ώσπου το θερμόμετρο να δείξει 120 βαθμούς.
  3. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα τους ξηρούς καρπούς.
  4. Ανακατεύουμε καλά και μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο ώστε να μπορούμε να το χειριστούμε, γεμίζουμε τα φορμάκια και πιέζουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας ώστε η επιφάνειά του να ισιώσει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15’. Η καραμέλα θα σκουρύνει ελαφρώς και θα κάνει μικρές φυσαλίδες.
  6. Αφαιρούμε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς και να σκληρύνουν προτού τις ξεφορμάρουμε.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα τις φλωρεντίνες από την ανάποδη πλευρά τους.
  8. Ακουμπάμε τις φλωρεντίνες επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
  9. Φυλάμε τις φλωρεντίνες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, για 4-5 μέρες, εκτός ψυγείου.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/florentines-me-epikalipsi/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *