Υγρή Σοκολατόπιτα σε σούπα αχλαδιού από την Αρετή Μουλακάκη και το Mastercook! !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Και μόνο στην ιδέα της υγρής σοκολάτας, νομίζω πως όλοι λίγο ή πολύ κλείνουμε τα μάτια και προσπαθούμε να φανταστούμε την μπουκιά στο στόμα μας. Με την σοκολατόπιτα αυτή, υπόσχομαι πως τα μάτια θα παραμείνουν κλειστά σε κάθε κουταλιά, έτσι ώστε όλη η ένταση των αισθήσεων να απομονωθεί στον ουρανίσκο!!! Είναι πραγματικά απίθανος ο συνδυασμός αχλαδιού σοκολάτας και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε με το άρωμα και τη βελούδινη υφή της σούπας!

Κυρίως συστατικό : Σοκολάτα, αχλάδι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Χώρα Προέλευσης: Διεθνές
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά σοκολατόπιτα+15 Λεπτά για τη σούπα αχλάδι
Χρόνος αναμονής: –
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά για τη σοκολατόπα, 15 Λεπτά για τη σούπα αχλάδι
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτριο
Μερίδες : για ταψάκι 25×42 εκ.

450 γρ. Βούτυρο

300 γρ. κουβερτούρα 53%

460 γρ. ζάχαρη

100γρ. μέλι

6 αυγά

40 γρ. κακάο

300 γρ. αλεύρι μαλακό

1 πρέζα αλάτι

 

Υλικά για την σούπα αχλαδιού

500 γρ. καθαρισμένα αχλάδια

130 γρ. ζάχαρη

100 γρ. μέλι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κλωνάρι βανίλιας

Νερό μέχρι να σκεπαστούν τα αχλάδια στην κατσαρόλα.

 

Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε το βούτυρο με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε Bain-Mari να λιώσει.

Κοσκινίζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, το κακάο και προσθέτουμε και το αλάτι. Προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τα χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τέλος βάζουμε και το μέλι.

Στρώνουμε στο ταψάκι μας αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή απλά το βουτυρώνουμε και αδειάζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε στον φούρνο στους 180ο  και ψήνουμε για 14΄λεπτά περίπου.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε νερό ώσπου να καλύψει τα φρούτα. Βράζουμε για 15’ λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα αχλάδια. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ, ενώ κρατάμε λίγα κομμάτια ολόκληρα για το ντεκόρ και προσθέτουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.

Όταν βγάλουμε από τον φούρνο τη σοκολατόπιτα, θα έχει τραγανίσει η επιφάνεια ενώ εάν βάλουμε ένα μαχαίρι και τρυπήσουμε, αυτό θα κρατάει επάνω του σοκολάτα. Είναι όμως έτοιμο, γιατί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να κρατά την υγρασία της σοκολάτας στο εσωτερικό. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σερβίρουμε σε τετράγωνα και συνοδεύουμε με τη σούπα αχλαδιού σε βαθύ πιάτο. Διακοσμούμε με τα ολόκληρα κομμάτια αχλαδιών.

Καλή επιτυχία…!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *