Μους Blackforest, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αγαπημένο γλυκό 2 σε 1 !!! Δύο γεύσεις που αγαπάμε παντρεμένες σε μια συνταγή!

Υλικά για 4 ατομικά μπολ:

  • 350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 180γρ. κουβερτούρα κλασική
  • 1 σφηνάκι λικέρ “κιρς” ή cherry/ κερασό
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • αστεροειδής γλυκάνισος για τη διακόσμηση ή νιφάδες σοκολάτας

Διαδικασία: 

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλούς κυματισμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφού λιώσει την ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να πέσει  λίγο η θερμοκρασία της. Σ’ αυτό το σημείο ρίχνουμε το λικέρ να ενωθεί στη σοκολάτα.
  • Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά από την χτυπημένη κρέμα και την ανακατεύουμε μέσα στη σοκολάτα για να πιάσουν την ίδια θερμοκρασία.
  • Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα κάνοντας απαλά διπλώματα με μια μαρίζ.
  • Μοιράζουμε σε κάθε μπολ το 1/3 της συνολικής ποσότητας της μους. Από πάνω βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τη μους. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά μας.
  • Διακοσμούμε με ροζέτες από μους και γλυκό κουταλιού.
  • Κρατάμε τις μους στο ψυγείο για  τουλάχιστον 4 ώρες πριν τις σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μαριφάνη 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2024/11/blackforest.html?

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *