Μους σοκολάτας, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 ½ κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο
350 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
50 γρ. άχνη ζάχαρη
Υλικά για το σερβίρισμα
Μπισκότο αμυγδάλου
Άχνη ζάχαρη
Φράουλες κομμένες
Φύλλα δυόσμου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
2Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μαρμελάδα βύσσινο στο mutli και την πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο μπολ με τη σοκολάτα και ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
3Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τις χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
4Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας-μαρμελάδας μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία αφράτη μους.
5Μόλις είναι έτοιμη η μους, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
6. Σερβίρουμε με μπισκότο, κομμένες φράουλες, άχνη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
#tsoulotip: Δε χτυπάμε πολύ ώρα την κρέμα με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για να μη κόψει.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/mousse-sokolatas
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Vegan μους σοκολάτας με αβοκάντο από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Υπέροχη μους σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ , από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!
Μους πραλίνας με μπανάνα, από την Nestle, και τις glikessintages.gr!
Μους σουφλέ, παιχνίδι για δύο, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Mousse σοκολάτας με καρύδα, κακάο και Nucrema ΙΟΝ, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Μους με κουβερτούρα και ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ...
Αφήστε μια απάντηση