Ρυζόγαλο με σοκολάτα, από την αγαπημένη Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το ρυζόγαλο το ίδιο νόστιμο αλλά σε μια σοκολατένια παραλλαγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Μερίδες  6
Προετοιμασία  10 λεπτά 
Μαγείρεμα  25 λεπτά 
Συνολικός Χρόνος  35 λεπτά 

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα αγελαδινό φρέσκο ή φυτικό γάλα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 3 κουτ.σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 80 γρ. ρύζι γλασέ
  • 3 κουτ.σουπ. κόρν φλάουρ

Για την επικάλυψη:

  • τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά

Οδηγίες

  • Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το αγελαδινό γάλα και την καστανή ζάχαρη και την βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά όχι να βράσει.
  • Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό σε ψιλό σουρωτήρι και το ρίχνουμε στο γάλα να σιγοβράσει για 25 – 30 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
  • Όσο βράζει το ρύζι γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με νερό ως τη μέση, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.
  • Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα του ρυζόγαλου.
  • Τέλος προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει το ρυζόγαλο.
  • Στη συνέχεια αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 2- 3 λεπτά να κοχλάσει και στη συνέχεια με τη βοήθεια βαθιάς κουτάλας γεμίζουμε μικρά μπολάκια μέχρι επάνω. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα και σερβίρουμε αμέσως.
  • Το σοκολατένιο ρυζόγαλο τρώγεται χλιαρό ή κρύο από το ψυγείο.

 

https://tinyurl.com/yck6yb64

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *