Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Oδηγίες

  1. Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο να βράσουν μέχρι να διαλυθούν.
  2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  5. Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα.
  6. Βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε την μαρέγκα και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
  8. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 40×28 με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
  9. Σιροπιάζουμε την κρύα βάση με το κρύο σιρόπι.
  10. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  11. Ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
  12. Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  13. Απλώνουμε την μους πάνω από την βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  14. Προαιρετικά σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.