Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Oδηγίες
- Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο να βράσουν μέχρι να διαλυθούν.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την μαρέγκα και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 40×28 με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε την κρύα βάση με το κρύο σιρόπι.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
- Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε την μους πάνω από την βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Προαιρετικά σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Αφήστε μια απάντηση