Θεϊκή σοκολατίνα ψυγείου από τις “Γλυκές Τρέλες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΚΟΜΜΑΤΙΑ 16

 

Υλικά

Για το κέικ

½ κιλό βούτυρο η μαργαρίνη

3 κουταλιές κακάο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

400 γρ κουβερτούρα

8 μέτρια αυγά

 Για το γλάσο

250 γρ κουβερτούρα

½ φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη

2 κουταλιές γάλα

2  κουταλιές γλυκόζη

 

Εκτέλεση

Για το κέικ

Βράστε το βούτυρο με το κακάο και την ζάχαρη έως διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίξτε την σοκολάτα και ανακατέψτε να λιώσει. Κατεβάστε από την φωτιά

και βάλτε σε μπολ αφήστε για λίγο να κρυώσει.
Χτυπήστε τα αυγά να αφρίσουν.

Αδειάστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα .

Βάλτε λαδόκολλα σε ταψάκι –τσέρκι-φόρμαα 24 εκ και βουτυρώστε γύρω-γύρω.

Αδειάστε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
Βάλτε την φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο

ταψάκι με νερό και ψήστε στους 180’ για 1 ώρα
Βγάλτε από τον φούρνο αφήστε να κρυώσει .

Ξεχωρίστε το κέικ από την φόρμα προσεκτικά .
Αφήστε να κρυώσει μέσα  στην φόρμα.

.Βάλτε  το με την φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες.

 

Για το γλάσο

Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει
η σοκολάτα και να γίνει λείο.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αναποδογυρίστε
ξεκολλώντας προσεκτικά την λαδόκολλα.

Περιχύστε με το γλάσο να καλυφτεί και βάλτε το στο ψυγείο….

 

Είναι μοναδικό!

Η υφή του είναι σαν Μους Σοκολάτας

ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

http://glykestreles.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7396.html#.U25fz9-gHbU

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *