Σαρλότ με σοκολάτα απο το cookoo.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η  πεμπτουσία της σοκολάτας ονομάζεται σαρλότ.

Σιγουρέψου ότι έχεις:
• Κρόκους από 7 αυγά
• 6 φύλλα ζελατίνα
• 500 γρ. κουβερτούρα
• 50 γρ. κοπανισμένα μπισκότα
• 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
• 1 πακέτο Βιτάμ
• 1 κουταλιά ρούμι αναμεμειγμένο με 1 κουταλιά νερό
• 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
• 1 φακελάκι ALSA Βανιλέτα

Ξεκινάμε!

1Πώς γεννιέται μια σαρλότ με σοκολάτα; Από το λιώσιμο της σοκολάτας σε μπεν-μαρί και την προσθήκη του Βιτάμ και της ALSA Βανιλέτα, αφού αποσυρθεί η κατσαρόλα από τη φωτιά. Και με καλό ανακάτεμα.
2Μετά βάζεις τα φύλλα ζελατίνας να φουσκώσουν σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και, όταν μαλακώσουν, τα στραγγίζεις καλά, και επωφελείσαι του ότι το μείγμα της σοκολάτας είναι ακόμη ζεστό, για να τα προσθέσεις ανακατεύοντας καλά.
3Πρόσθεσε ύστερα έναν-έναν τους κρόκους αυγών, ανακάτεψε, πρόσθεσε τα κοπανισμένα μπισκότα και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πάντα, αυτή τη φορά όμως προσεκτικά.
4Άλειψε μια βαθιά φόρμα με λίγο Bιτάμ και στρώσε στον πάτο τα μπισκότα σαβουαγιάρ βουτηγμένα ένα-ένα στο ρούμι. Από πάνω ρίξε το μείγμα σοκολάτας, σκέπασέ το με μπισκότα, τοποθέτησε ένα μικρό πιάτο με ένα βάρος να το πιέζει, και βάλε τη φόρμα στο ψυγείο αρκετές ώρες, ώσπου να πήξει το γλυκό.
5Προθέρμανε το φούρνο… Όχι, λάθος! Η σαρλότ με σοκολάτα δεν χρειάζεται ψήσιμο! Αναποδογύριζε απλώς τη φόρμα τη στιγμή του σερβιρίσματος και σέρβιρε το γλυκό κομμένο σε φέτες.

Καλή όρεξη!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

http://cookoo.gr/γλυκά/σαρλότ-με-σοκολάτα

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *