Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μία σαρλότ δαφορετική, φτιαγμένη από… κρέπες! Η προκλητική, βουτυρένια ζύμη συναντά την κρέμα σοκολάτας με τη μαρμελάδα πορτοκάλι και η πιο πρωτότυπη σαρλότ κερδίζει τις εντυπώσεις.

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 10 γρ. κακάο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκος αβγού
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 240 γρ. γάλα χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κρέπες σοκολάτας

Για τις κρέπες σοκολάτας ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα αβγά και τον κρόκο, και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το γάλα ανακατεύοντας παράλληλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18-22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.

Για την κρέμα σοκολάτας

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, την τοποθετούμε στη φωτιά και όταν πάρει βράση, την αποσύρουμε και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για λίγο να λιώσει η σοκολάτα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Για τη σύνθεση

Σε στρογγυλή φόρμα σαρλότ 2 λίτρων, τοποθετούμε περιμετρικά και στον πάτο τις κρέπες καλύπτοντας τα τοιχώματα. Αδειάζουμε στη φόρμα το ¼ της κρέμας, καλύπτουμε με μία κρέπα και αλείφουμε με μαρμελάδα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με κρέπα. Αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε βουτώντας σε ζεστό νερό τη φόρμα και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή με μαρμελάδα πορτοκάλι.

* Η συνταγή για την Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το τέταρτο τεύχος είναι αφιερωμένο στην κρέπα.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *