Πανεύκολη Σαρλότ στο …ταψί, από το sokolatomania.gr!
Ενα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου . ‘Εχει ακριβώς τα υλικά της αγαπημένης μας κλασσικής σαρλότ, μόνο που σκέφτηκα για πιο εύκολα και γρήγορα και για περισσότερα άτομα να την φτιάξω σε πυρέξ!
ΥΛΙΚΑ
300 gr. σαβαγιάρ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ GANACHE
420 gr κουβερτούρα τεμαχισμένη
330 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά η 220 ml εβαπορέ light
1 ΜΟΡΦΑΤ CORNET η Garni και 500 ml γάλα για την παρασκευή της
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
180 ml νερό
180 gr ζάχαρη
60 gr κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
180 gr κουβερτούρα τεμαχισμένη
170 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά η 100 ml εβαπορέ light (για πιο ελαφριά γεύση )
(Συνολικά δηλαδή χρειαζόμαστε 500 ml κρέμα γάλακτος η 320 ml εβαπορέ light και 600 γρ κουβερτούρα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 3, 4 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ GANACHE
Βάζουμε τα 330 ml κρέμα γάλακτος η τα 220 ml εβαπορέ light σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει τη αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 420 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μιξερ τα 500 ml γάλα με την MORFAT CREAMY μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί στο μίγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής)
Σε ένα μεγάλο ταψί η πυρέξ στρώνουμε μία στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο χλιαρό σιρόπι.
Καλύπτουμε με την μισή κρέμα ganache.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ αραιά και κομμένα στα δύο αφού τα βουτήξουμε στο σιρόπι.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ganache.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τα 170 ml κρέμα γάλακτος η τα 100 ml εβαπορέ σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει τη αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 180 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Περιχύνουμε το γλυκό με τo γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σαρλότ Σοκολάτα – Κάστανο, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν και το neanikon.gr!!
Η απίθανη σαρλότ σοκολάτας του Στέλιου Παρλιάρου, από το sokolatomania.gr!
Κόκκινη σαρλότ με βανίλια, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πανεύκολη σαρλότ με σοκολάτα και καφέ, από την Ντίνα Νικολάου και το Olivemagazine.gr!
Σαρλότ με κρέμα σοκολάτας και κάστανου, από τον Νικόλα Σακελλαρίου και το cook-shop!
Σαρλότ με σοκολάτα απο το cookoo.gr!
Αφήστε μια απάντηση