Σαρλότ φράουλα, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Λαχταριστή, βελούδινη, ανάλαφρη και πραγματικά ανοιξιάτικη! Υπέροχο γλυκό τόσο σαν επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα όσο και για τούρτα γενεθλίων ❤❤❤❤
Θα τη λατρέψετε!!!!!

Το φραουλογλυκό της Άνοιξης!!!

Δροσιστικό και υπέροχο!🍓🍓🍓🍓

Υλικά:

Για την κρέμα:

  • 250γρ τυρί mascarpone
  • 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 180γρ μαρμελάδα φράουλα
  • 5 μεγάλες φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

Για την επικάλυψη φράουλας:

  • 1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού

Για τη διακόσμηση:

  • φράουλες κομμένες στη μέση

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση: 

Ρυθμίζουμε πάνω σε πιατέλα ένα στρογγυλό τσέρκι στα 25εκ.

  • Προετοιμάζουμε το γλάσο: Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μισή ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους και να μαριναριστούν. Έπειτα τα ανεβάζουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και τα βράζουμε έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος το μείγμα.
  • Παίρνουμε ένα-ένα σαβαγιάρ και κόβουμε ένα μικρό κομματάκι από την μία πλευρά του ώστε να γίνει επίπεδη. Βουτάμε στιγμιαία στο γάλα και το τοποθετούμε όρθιο περιμετρικά στο εσωτερικό του τσερκιού στερεώνοντάς το με την κομμένη πλευρά να πατάει στην πιατέλα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας το ένα σαβαγιάρ δίπλα στο άλλο μέχρι να σχηματιστεί μια επένδυση από σαβαγιάρ γύρω-γύρω. Με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στρώνουμε και τη βάση, προσαρμόζοντάς τα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει σχηματισμούς και προσθέτουμε διαδοχικά το mascarpone,τη βανίλια και τη μαρμελάδα να ομογενοποιομηθούν. Ενσωματώνουμε στην κρέμα τις ψιλοκομμένες φράουλες με τη βοήθεια μιας μαρίζ και γεμίζουμε το γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Αφού η κρέμα σταθεί βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε απαλά το γλάσο φράουλας. Διακοσμούμε με τις υπόλοιπες φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να σταθεί για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή και δένουμε τριγύρω με μια κορδέλα!

Καλή σας επιτυχία!

Χαρούμενο ανοιξιάτικο μήνα!

Φιλικά,

Μαριφάνη 

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2023/04/blog-post_30.html?m=1&fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *