Εύκολα σοκολατάκια με φράουλες, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!Μερίδες: 4 άτομα
Συστατικά
10 φράουλες (Υδροπονικής καλλιέργειας) εγώ τις προτιμώ
2 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού
180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE
200 γρ μπισκότα της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα digestive)
λίγο κακάο ΝΕSTLE κοσκινισμένο
5-6 φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ πολύ καλά τις φράουλες, τις τοποθετούμε ψιλοκομμένες προσθέτοντας τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για λίγο μέχρι το μείγμα να δέσει και να μαλακώνουν καλά καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Παίρνουμε τη σοκολάτα μας και αφού την κόψουμε την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα μπισκότα μας στο multi μέχρι να γίνουν σαν άμμος.
Αφού κρυώσει η σοκολάτα τοποθετούμε τις φράουλες και στη συνέχεια σιγά σιγά το τριμμένο μας μπισκότο – εαν θέλετε μπορείτε και να φτιάξετε αυτά τα αγαπημένα μου Boυτυράτα μπισκότα με κράνμπερις
Μεταφέρουμε το μείγμα (αφού σκεπάσουμε με μία μεμβράνη) για 40 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ρολάρουμε στο κακάο μας αφού τρίψουμε και ανακατέψουμε μαζί το φυστίκι Αιγίνης.
Τοποθετούμε για λίγη ώρα ακόμη στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
TIPS
Βασικό μυστικό επιτυχίας να κρυώσει καλά καλά και η σοκολάτα και οι φράουλες για να μην βγάλουν υγρασία.
Μπορούμε να προσθέσουμε και χονδροκομμένους ξηρούς καρπούς εαν θέλουμε.
Εαν δε μας αρέσει το κακάο, μπορούμε να ρολάρουμε σε αμύγδαλο τριμένο ή και σε λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή βγάζει 10-15 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος.
Εγώ εδώ έβαλα πολύ κακάο και χονδροκομμένα φυστίκια
Αφήστε μια απάντηση