Η απίθανη σαρλότ σοκολάτας του Στέλιου Παρλιάρου, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το ιδανικό γλυκό για τραπέζι, γιορτή, γενέθλια αν ανήκετε στους φανατικούς της σοκολάτας! Αξίζει να το δοκιμάσετε! Η απόλυτη σοκολατένια απόλαυση !

ΥΛΙΚΑ

320 -350 gr.  σαβαγιάρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ GANACHE
420gr. κουβερτούρα
320 gr.  κρέμα γάλακτος με 33 η 35% λιπαρά

550 gr. κρέμα σαντιγί (χτυπημένη)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 ml νερό
200  gr ζάχαρη
60 ml κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
220 gr κουβερτούρα

180  gr. κρέμα γάλακτος με 33 η 35% λιπαρά

Δηλαδή χρειαζόμαστε συνολικά 640 gr κουβερτούρα και 500 ml κρέμα γάλακτος

Θα χρειαστούμε επίσης μια φόρμα για σαρλότ η απλά  ένα βαθύ μεταλλικό μπολ με διάμετρο περίπου 20 cm και ύψος 10 cm.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 2,3 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ GANACHE
Βάζουμε τα 320 ml  κρέμα γάλακτος  σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει τη αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 420 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε την σαντιγί στο μίγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ  (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο χλιαρό σιρόπι  και τα τοποθετούμε όρθια,  σφιχτά σφιχτά, το ένα κολλητά στο άλλο,  ακουμπώντας τα στα τοιχώματα της φόρμας. ( Αυτή είναι και όλη η δυσκολία της συνταγής )

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γεμίζουμε την φόρμα μέχρι την  μέση με περίπου το μισό από το μίγμα μας.

Καλύπτουμε ξαπλωτά με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο σιρόπι.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε  ξαπλωτά, πάλι με βρεγμένα σαβαγιάρ.

Σκεπάζουμε προσεχτικά το μπολ και το τοποθετούμε όλη την νύχτα στο ψυγείο η για τουλάχιστον 8 ώρες για να πήξει εντελώς.

 

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τα 180 ml  κρέμα γάλακτος  σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει τη αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 220 gr τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Για να ξεφορμάρουμε την σαρλότ:   ξεκολλάμε  προσεχτικά τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι και   βουτάμε το μπολ  στιγμιαία σε ζεστό νερό .

Καλύπτουμε με μια πιατέλα το μπολ και κρατώντας και τα δύο σκεύη  μαζί αναποδογυρίζουμε το μπολ  πάνω στo κέντρο της  πιατέλας.

 

 

Αδειάζουμε στην κορυφή , στο κέντρο της σαρλότ το χλιαρό γλάσο και αυτό σιγά σιγά θα καλύψει και τα πλάγια.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

(Αρχική ιδέα από τον Στέλιο Παρλιάρο )

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *