Σαρλότ σοκολάτας με ρούμι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 15΄, Αναμονή: 5 ώρες

Υλικά

Σαβουαγιάρ

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. κορν φλάουρ

Σιρόπι

  • 250 γρ. νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. μαύρο ρούμι

Κρέμα σοκολάτας

  • 250 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για αρκετή ώρα, έως ότου δέσει η μαρέγκα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας στο τέλος και τους κρόκους. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο, στρογγυλό κορνέ και σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα μπαστουνάκια πάχους 1,5 εκ. και μήκους 15 εκ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το ρούμι.

Κρέμα σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συναρμολόγηση
Ανάλογα με τη διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε κόβουμε και τα σαβουαγιάρ, αλλά αφήνουμε κάποια ολόκληρα για να καλύψουμε την περιφέρεια του γλυκού. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μην μουλιάσουν πολύ και διαλύονται. Τα στρώνουμε στον πάτο μιας ψηλής φόρμας διαμέτρου 13 εκ. και ύψους 15 εκ. και από πάνω αδειάζουμε ένα μέρος από την κρέμα σοκολάτας, τόσο που να φτάσει σε πάχος τα 2 εκ. Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ σαβουαγιάρ και κρέμα, έως ότου μας τελειώσει η κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα. Ραντίζουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ με σιρόπι και τα κολλάμε γύρω από το γλυκό. Τελειώνουμε γαρνίροντας την κορυφή με τρίμμα ή φύλλα από σοκολάτα.

Tips

  • Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με έτοιμα σαβουαγιάρ.
  • Αν δεν έχουμε φόρμα για σαρλότ αυτού του μεγέθους, χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι και κόβουμε τα σαβουαγιάρ που θα βάλουμε στην περιφέρεια στη μέση.

 

 

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/sarlot-sokolata-roumi/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *