Απίθανη τούρτα σοκολάτα καλάθι με φράουλες, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

(Για 2 στρογγυλές  φόρμες διαμέτρου 17 cm)

6 μεγάλα αυγά

240 γρ ζάχαρη

4 βανιλέτες

140 γρ αλεύρι

120 γρ κακάο

2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ

 

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι και το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά

και στο τέλος  το μπαίκιν πάουντερ  .

Στρώνουμε 2 φόρμες διαμέτρου 17 cm και με χαρτί

ψησίματος που το βουτυρώνουμε καλά.

Καλά είναι να βρέξουμε με νεράκι πρώτα τις φόρμες για να κολλήσει το χαρτί

ψησίματος στα τοιχώματα.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 150 C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στα 2.

Καλά είναι να κόψουμε με μαχαίρι το πάνω μέρος για να ισιώσει.

Είναι καλύτερα να τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..

Έτσι θα κοπούν καλύτερα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

Διαλύστε μέσα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Catboury,

μια κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη και ένα σφηνάκι κονιάκ .

Βρέξτε με αυτό το υγρό τα παντεσπάνια σας κάθε φορά προτού

στρώσετε την κρέμα σας .

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ & ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

5 φάκελοι Γκαρνί Σοκολάτα Γιώτης

4 φλυτζάνια γάλα εβαπορέ.

100 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο 

να σφίξει.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βρέξτε  την πρώτη βάση από το παντεσπάνι και στρώστε την πρώτη στρώση κρέμας.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα 3 παντεσπάνια.

Καλύψτε την τούρτα γύρω γύρω με την ίδια κρέμα και βάλτε την στο ψυγείο.

Φτιάξτε το εφέ του καλαθιού χρησιμοποιώντας κορνέ.

Δείτε πως εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=Ht_9B2xN4CQ

Εγώ έφτιαξα πρώτα τις κάθετες γραμμές του καλαθιού και μετά 

έφτιαξα τις οριζόντιες γραμμές .

Στολίστε με φρέσκιες φράουλες..

Εγώ προτού βάλω τις φράουλες έβαλα Κουλί φράουλας κάτω από τα φρούτα.

(1 φλιτζάνι ζάχαρη-1,1/2 φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες κομμένες στην μέση,

1 σφηνάκι κονιάκ,1 βανίλια).

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας 

συχνά για περίπου 15 λεπτά … Αφήστε να κρυώσει και απλώστε το πάνω στην τούρτα.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=25005
 
 
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *