Τούρτα ταψιού με μπισκότο, από την σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ή υπεροχή της απλότητας!!
Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 λίτρο γάλα (μισό νερό, μισό εβαπορέ)
1 σοκολάτα κουβερτούρα
8 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές τής σούπας κορν φλάουρ
Για την σαντιγί:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
350ml κρύο γάλα
2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Τρόπος παρασκευής:
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,την ζάχαρη και την σοκολάτα και μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα ,διαλύουμε το κορν φλαουρ σε ένα φλιτζανάκι με λίγο νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα ,το κορν φλαουερ, χαμηλωνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα.(Δείτε τις φωτογραφίες)Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί(στο μίξερ όλα μαζί, κρύο γάλα-ζαχαρουχο και σκόνη σαντιγί.)για πέντε λεπτά χτύπημα στο μίξερ. Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πανω απο την κρέμα,τρίβουμε λίγο σοκολάτα και έτοιμο για ψυγείο. Αφηστε να παγώσει για 3-4ώρες.
Καλή σας επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής
Χριστιανός Γιώργος.
Μπορεί να είναι εικόνα επιδόρπιο
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *