Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Στην μισή ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Σε φόρμα 28×20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω της την σκούρα.
- Βάζουμε με την σειρά τα βύσσινα και τα πατάμε ελαφρώς να μπουν στην ζύμη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).
- Όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Πως να φτιάξετε την κρέμα:
- Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
- Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
- Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
- Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα.
- Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
- Πάνω από την κρύα και σφιχτή κρέμα βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη απλώνουμε πάνω από το ζελέ.
Αφήστε μια απάντηση