Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  4. Στην μισή ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Σε φόρμα 28×20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω της την σκούρα.
  6. Βάζουμε με την σειρά τα βύσσινα και τα πατάμε ελαφρώς να μπουν στην ζύμη.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).
  8. Όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Πως να  φτιάξετε την κρέμα:

    1. Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
    2. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
    3. Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
  10. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
  11. Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα.
  12. Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
  13. Πάνω από την κρύα και σφιχτή κρέμα βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ.
  14. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
  15. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη απλώνουμε πάνω από το ζελέ.