Ελαφριά Σαν Πούπουλο Πορτοκαλόπιτα από την Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή τη συνταγή μου την έκαναν τα παιδιά που έχουν το ζαχαροπλαστείο ΦΥΣΙΣ στην Αγ. Παρασκευή, που είναι το αγαπημένο μου: πεντανόστιμα γλυκά, με βιολογικά προϊόντα και χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε κι εσείς, για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, να το φτιάξετε με βιολογικά υλικά.

Η καλή πορτοκαλόπιτα έχει ένα μυστικό και μόνο: ψήνεις το φύλλο γιατί αλλιώς σου βγαίνει λαπάς

Υλικά

250 γρ. μαύρη ζάχαρη

200 γρ. γάλα

175 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια

450 γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

250 γρ. νερό

350 γρ. μαύρη ζάχαρη

60 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο ανοιχτό να ξεραθεί εντελώς ή διαφορετικά το σπάμε σε κομμάτια, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε να ροδίσει στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, σε ένα απλωτό ταψάκι.

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη μπέκιν, το ξύσμα και το χυμό.

Προσθέτουμε στο μείγμα το φύλλο σπασμένο ακανόνιστα με το χέρι και μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα μόλις βγει ζεστή από το φούρνο, με ζεστό το σιρόπι.

http://www.pirouni.gr/2014/07/%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1/
σχολιάστε
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Μία απάντηση στο “Ελαφριά Σαν Πούπουλο Πορτοκαλόπιτα από την Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr!”

  1. Ο/Η sokolata λέει:

    Δεν έσβησα το σχόλιο που στείλατε το πρωί, απλα δεν είχα προλάβει να το δω. Ολα τα σχόλια πρώτα εγκρίνονται από τον διαχειριστή και μετά εμφανίζονται.
    Οσον αφορά την συγκεκριμένη συνταγή, εγώ απλά την “φιλοξενώ” στο site με το όνομα της κ.Ψυχούλη, κατόπιν έγκρισης της, όπως κάνω εξάλλου με όλες τις συνταγές και τα άρθρα που “φιλοξενούνται” στο sokolatomania.gr.Δεν έχω καμμία πρόθεση να παραπλανήσω τον κόσμο, ούτε είμαι υπεύθυνη για το αν δεν πλησιάζει η συνταγή με την πρωτότυπη του ζαχαροπλαστείου “Φύσις”, καθώς δεν είμαι φυσικά σε θέση να γνωρίζω κάτι τέτοιο.. Κάθε σχόλιο δεκτό. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γράψτε απάντηση στο sokolata Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *