Eντυπωσιακή Τάρτα μπισκότου με σύκα και κρέμα από ελληνικά τυριά, από το cookoo.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σιγουρέψου ότι έχεις:

150 γρ. Βιτάμ
250 γρ. μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ
350 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μανούρι
100 γρ. ξινομυζήθρα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κιλό σύκα φρέσκα καθαρισμένα
4 κουτ. σούπας μέλι
4 φρέσκα ή ξερά σύκα για διακόσμηση
80 ml κονιάκ

 

Ξεκινάμε!
1Δούλεψε τη μισή ποσότητα Βιτάμ με μια σπάτουλα ή με τα χέρια σου, αν δεν σε νοιάζει να λερωθείς, μέχρι να μαλακώσει.
2Το άλλο μισό Βιτάμ; Άφησέ την να λιώσει εντελώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τώρα ρίξε όλο το Bιτάμ σε μια λεκάνη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα.
3Αφού τα ανακατέψεις καλά για να γίνουν ζύμη, άπλωσέ τη σε ένα ταψί και ψήσε για 15-20 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 170ºC, μέχρι να πάρει χρώμα.
4Όσο περιμένεις, θρυμμάτισε με ένα πιρούνι τα τυριά και ρίξ’ τα στον κάδο του μίξερ. Όχι μόνα τους, όμως, μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη!
5Χτύπησε το μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί, και άπλωσέ το πάνω στο ψημένο μπισκότο. Να θυμάσαι μόνο ότι αν το μπισκότο δεν έχει κρυώσει αρκετά, η κρέμα θα λιώσει.
6Όλα καλά μέχρι εδώ. Πέρασε τώρα τα φρέσκα σύκα στο μίξερ και ρίξε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντας απαλά.
7Πρόσθεσε το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα και, όταν το μίγμα ρευστοποιηθεί, είναι έτοιμο να το απλώσεις σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
8Διακόσμησε με τα ολόκληρα σύκα, βάλε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά, για να δέσει η κρέμα, και ετοίμασε τα κουταλάκια.
Καλή όρεξη!

 

http://cookoo.gr/ζύμεςπίτες/τάρτα-μπισκότου-με-σύκα-και-κρέμα-από-ελληνικά-τυριά


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *