Φωλιές μαρέγκας με κρέμα και φράουλες από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τραγανές μαρέγκες με λαχταριστή κρέμα!

Υλικά

Για τη μαρέγκα
4 ασπράδια αυγών, μεσαίου μεγέθους (120 γρ.)
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (περασμένη στο multi)
20 γρ. κορν φλάουρ
8 ml ξίδι λευκό

Για τη γέμιση
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
125 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
3 κρόκοι αυγών μεγάλου μεγέθους (75 γρ.)
2 αυγά μεγάλου μεγέθους
75 γρ. ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο αγελάδας σε κύβους
200 γρ. φράουλες

Για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα.

2. Φτιάξτε την μαρέγκα. Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 5΄ μέχρι να στέκονται σε κορυφές. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει σφικτό και γυαλιστερό. Ρίξτε μέσα στον κάδο το κορν φλάουρ και το ξίδι και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να προκύψει μια αφράτη μαρέγκα.

3. Βάλτε 18 χάρτινες θήκες σε φόρμες για cupcakes διαμέτρου 35 εκ, η κάθε μια. Με το κουτάλι του παγωτού, που έχει το έλασμα, γεμίστε τις θήκες με μπαλάκια μαρέγκας, εναλλακτικά χρησιμοποιείστε ένα μεγάλο κουτάλι για τον ίδιο σκοπό. Προσέξτε να μην γεμίζει το μείγμα εντελώς τις χάρτινες θήκες γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 110°C, βάλτε τα cupcakes στην μεσαία σχάρα και ψήστε για 1 ώρα και 30’. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν εντελώς μέσα στο φούρνο, ώστε να στεγνώσουν καλά.

5. Συνεχίστε με την γέμιση φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα λεμονιού. Πάρτε ένα μπολ, ανακατέψτε ελαφρώς με μια σπάτουλα τα αυγά (τα ολόκληρα και τους κρόκους) με τη ζάχαρη. Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το μείγμα αυγών και ζάχαρης, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε συνεχώς, μέχρι να προκύψει μια απαλή κρέμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να γίνει ελαφρώς χλιαρό. Τότε προσθέστε και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Μόλις κρυώσει η κρέμα, τη διατηρήστε την στο ψυγείο.

6. Βγάλτε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και ρίχτε την στον κάδο του μίξερ. Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια μαλακή σαντιγύ. Αποσύρετε και την κρέμα λεμονιού από το ψυγείο. Κατόπιν, ενσωματώστε με μια σπάτουλα σιλικόνης την κρέμα λεμονιού στην σαντιγύ, με απαλές κινήσεις, ανακατεύοντας κυκλικά από τα τοιχώματα του κάδου προς το κέντρο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, βάλτε το στο ψυγείο για να μην “κάτσει”.

7. Πλύνετε τις φράουλες και στη συνέχεια, αφαιρέστε με ένα κοφτερό μαχαιράκι τα κοτσανάκια τους. Κόψτε κατά μήκος σε λεπτές φετούλες και κρατήστε στην άκρη.

8. Απομακρύνετε τα cupcakes από το φούρνο. Πάρτε ένα ελαφρώς πριονωτό μαχαίρι (όχι με μεγάλες καμπύλες, σαν αυτό του ψωμιού) και χαράξτε κάθε cupcake, απαλά, σε μια γραμμή περιμετρικά στο σημείο όπου τελειώνει η χάρτινη θήκη. Ξαναπεράστε το μαχαίρι ακριβώς στο ίδιο σημείο με την ίδια διαδικασία και τότε θα χωριστεί σωστά κάθε cupcake. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα “καπελάκι”.

9. Βγάλτε το μείγμα της κρέμας από το ψυγείο. Πάρτε τη βάση του cupcake Πάβλοβας, ρίξτε επάνω της 1 μεγάλη κ. σ. από τη γέμιση, στη συνέχεα μερικές φέτες φράουλας, ξανά λίγη κρέμα και σκεπάστε με το “καπελάκι”. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα cupcakes. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

http://www.thinkdrops.gr/2014/05/01/folies-maregkas-me-krema-kai-fraoules/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *