Μιλφέιγ με ανανά και γλυκιά κρέμα τυριού, από το icookgreek.com!

Υλικά συνταγής
- σφολιάτα βουτύρου: 2 φύλλα, (1 πακέτο, 800 γρ)
 - μασκαρπόνε: 600 γρ.
 - κρέμα γάλακτος: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
 - ζάχαρη: 8 κουταλιές της σούπας
 - ζάχαρη άχνη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
 - φρέσκο γάλα: 4 κουταλάκια του γλυκού
 - βανίλιες: 2
 - ανανάς: 400 γρ. κονσέρβας, στραγγισμένος από το σιρόπι και κομμένος σε κυβάκια
 - αμύγδαλα εφιλέ: 100 γρ, ελαφρά καβουρντισμένα
 
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και τα παγώνετε στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν τα ψήνετε 15΄ στους 200 °C. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.
 - Χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη βανίλια και 6 κουταλιές ζαχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Την αναμειγνύετε με την κρέμα του μασκαρπόνε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
 - Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα. Ανακατεύετε με μικρό κουταλάκι και κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνουν γλάσο πηχτό (αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο νερό).
 - Τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα ή δίσκο το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνετε ένα μέρος από το μείγμα της κρέμας και το 1/4 από τα κυβάκια ανανά. Συνεχίζετε στρώνοντας το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πάλι κρέμα και κυβάκια ανανά.
 - Καλύπτετε με την τρίτη σφολιάτα. Τελειώνετε απλώνοντας το γλάσο και γαρνίροντας με αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τη διαδικασία φτιάχνοντας με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο μιλφέιγ.
 
Mix & Match
Αν και μιλφέιγ, η φρουτένια του γέμιση και το ανάλαφρο μασκαρπόνε, που αντικαθιστά τη βαριά κρέμα ζαχαροπλαστικής, μεταμορφώνουν αυτή την παραλλαγή του κλασικού γλυκού σε μια πιο δροσερή εκδοχή. Αναζητήστε ένα αφρώδες γλυκό ή ημίγλυκο κρασί, το οποίο θα ξαλαφρύνει με τη σπιρτάδα και τις τραγανές του φυσαλίδες το κρεμμώδες γλυκάκι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους σοκολάτα με ανανά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!
Μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι από  την Εύα και το Chefoulis.gr !
Κέικ με ανανά και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Μιλφέιγ σοκολάτας, από τον Γιώργο Τσούλη!
Εύκολο και Δροσερό Γλυκό με Ανανά (Video) - Pineapple Dessert by Dimitris-Jim Michailidis and the Pa...
Μιλφέιγ με πραλίνα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!

Αφήστε μια απάντηση