Κέικ μανταρίνι-πορτοκάλι, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι βούτυρο μαλακό ( σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
ξύσμα από 2 μικρά πορτοκάλια και 2 μανταρίνια
μισό φλυτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160-170C .
Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα σας.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ανακατέψτε το αλεύρι,το μπαίκιν και το αλάτι σε ένα σκεύος.
Προσθέστε τα ξύσματα..
Αρχίστε να ρίχνετε διαδοχικά το μείγμα των αλεύρων με το γάλα και τον χυμό
μέσα στον κάδο του μίξερ.
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά περίπου..
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα για να κρυώσει..
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε η αλείψτε το κέικ με σοκολάτα γκανάς..
Εμείς το αφήσαμε σκέτο..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση