Κυδώνια ψητά με η χωρίς γιαούρτι, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Κυδώνια ψητά με η χωρίς γιαούρτι 

Ένα υπέροχο επιδόρπιο γεμάτο παράδοση!!!
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κυδώνια
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξανθές σταφίδες
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 Καρύδια χοντροκομμένα
Λίγη κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό τους.
Ανακατεύουμε το μέλι, με την κανέλα, τις σταφίδες και το κόκκινο κρασί και τα ρίχνουμε στην κοιλότητα των κυδωνιών.
Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τα βάζουμε με λίγο νερό σε αντικολλητικό ταψάκι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Τα ψήνουμε στο φούρνο επί 1 ώρα περίπου, στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με ή χωρίς γιαούρτι και χοντροκομμένα καρύδια.
Καλή επιτυχία 








Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κυδωνόπαστο από τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Ανάποδο κέικ με μήλα και κυδώνια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Παστοκύδωνο στο φούρνο από την Ντίνα Νικολάου!
Μαρμελάδα κυδώνι, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι, από τον Πέτρο Συρίγο!
Μαρμελάδα κυδώνι, από το nestlenoiazomai.gr!
Αφήστε μια απάντηση