Φραουλένιο γλυκό by ΄΄L΄΄ , από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα γλυκό που θα σε ενθουσιάσει με την απλότητα και την υπέροχη γεύση του, απαιτεί λίγα υλικά και είναι πανεύκολο στη διαδικασία.
ΥΛΙΚΑ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής μπαβαρουάζ
6 μπισκότα σαβαγιάρ
150 γρ. φράουλες κομμένες στή μέση
500 ml γάλα
6 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ.τσ. γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια φόρμα για τούρτα με σούστα Νο 20 στρώνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε περάσει απο το 1/2 φλ.τσ. γάλα με το κονιάκ.  Τοποθετούμε περιμετρικά τις φράουλες κάθετα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της φόρμας.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ σύμφωνα με τις οδηγίες( χτυπάμε με μίξερ για 5 λεπτά τη σκόνη μα τα 500 ml γάλα).
Απλώνουμε την έτοιμη κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τις 6 κ.σ. μαρμελάδα.
Γαρνίρουμε με το φυστίκι Αιγίνης και με ψιλοκομμένες φράουλες.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία !!
❤
Μπορεί να είναι εικόνα κέικ και φράουλα
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *