Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το βύσσινο, η ζάχαρη, το νερό και μια πρέζα αλάτι. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μας περίπου για 10 λεπτά ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Στη συνέχεια σουρώνουμε το σιρόπι μας σε ένα μπολ με ένα σουρωτήρι ώστε να διαχωρίσουμε τα στερεά από το σιρόπι. Σύμφωνα με τις ποσότητες που έχουμε δώσει θα πρέπει να έχετε περίπου ένα φλιτζάνι σιρόπι. Εάν είναι παραπάνω από αυτό τότε βάζουμε και πάλι να βράσει μέχρι να έχουμε αυτή την ποσότητα. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε.
Σιρόπι βύσσινο από το Cookbox!







ΥΛΙΚΑ
- 570 γρ. βύσσινα χωρίς κουκούτσι
- 50 ml νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 15′
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Μας το ζητήσατε και δεν είχαμε παρά να ανακαλύψουμε τη συνταγή και να τη μοιραστούμε μαζί σας.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένια brownies με βύσσινο, από τα δημητριακά Kölln!
Τάρτα πραλίνα σοκολάτα με βύσσινα από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook !
Ραφαέλο με βύσσινο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Σοκολατένιο ανάποδο κέικ με γλυκό βύσσινο, από την Βασιλική και τις Μαγειρικές Διαδρομές
Κέικ με γλυκό βύσσινο και γλάσο από την Εύα και το Chefoulis.gr !
Καλοκαιρινή γαλατόπιτα με βύσσινα (Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Αφήστε μια απάντηση