Γιαουρτοζελέ λεμόνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γλυκό και ξινό μαζί, βελούδινο, χωνευτικό κι ανάλαφρο είναι ένα σούπερ δροσιστικό επιδόρπιο.

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

  • 1 φάκελο φρουί ζελέ λεμόνι

  • 1 φλιτζάνι νερό καυτό

  • 75γρ. ζάχαρη

  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα

  • Λίγο αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα της φόρμας

  • λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού λεμόνι ή άλλο της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα γλυκό σαμπούκο από το Πήλιο) 

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ.

  2. Διαλύετε το φρουί ζελέ λεμόνι στο καυτό νερό και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το χυμό.

  3. Προσθέτετε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  4. Μοιράζετε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια του κρασιού, τα ακουμπάτε σε δίσκο και αφήνετε το δίσκο στο ψυγείο.

  5. Την τελευταία στιγμή διακοσμείτε το γλυκό με λίγη μαρμελάδα λεμόνι ή φράουλα και φυλλαράκια δυόσμου.

Εναλλακτικοί τρόποι σερβιρίσματος

  • Παίρνετε όσα λεμόνια θέλετε και τα κόβετε κατά μήκος στη μέση. Αδειάζετε τη σάρκα τους και κρατάτε τις λεμονόκουπες. Μοιράζετε το μίγμα μέσα στις άδειες λεμονόκουπες και τις αφήνετε στο ψυγείο να πήξει εκεί μέσα το γιαουρτοζελέ σας. Το υπόλοιπο μίγμα το μοιράζετε σε ποτήρια ή μπολ.

  • Τη σάρκα των λεμονιών την κρατάτε κι αφού πετάξετε τα κουκούτσια τους τη ρίχνετε μέσα σε σουρωτήρι. Από κάτω στερεώνετε ένα μπολ. Με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζετε τη σάρκα μέσα στο σουρωτήρι και κρατάτε το χυμό στο μπολ.

  • Αντί να το σερβίρετε σε ποτήρια ή λεμονόκουπες μπορείτε να φορμάρετε το ζελέ. Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά το εσωτερικό μιας φόρμας ανάλογου όγκου με λίγο σπορέλαιο και αδειάζετε μέσα το μίγμα σας. Αφήνετε το γιαουρτοζελέ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει καλά. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και είστε έτοιμοι. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία βυθίζετε τη φόρμα για λίγο σε καυτό νερό. Έτσι ξεφορμάρεται πανεύκολα. Αν θέλετε, διακοσμείτε με λίγη μαρμελάδα λεμόνι ή φράουλα.

http://www.sweetly.gr/2017/06/giaourtozele-lemoni/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *