Lemon pie, από το koolnews.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα κομμάτι είναι λίγο… πολύ λίγο! Η lemon pie θα σε συντροφεύσει γλυκά όλες τις ώρες της ημέρας, συνοδεύοντας τον καφέ σου ή αποτελώντας τον τέλειο επίλογο του γεύματος σου.

Υλικά

  • 175 γραμμ. αλεύρι
  • 100 γραμμ. βούτυρο κρύο κομμένο σε καρέ
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κρόκο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό

Για την κρέμα λεμόνι

  • 125 γραμμ. ζάχαρη
  • 30 γραμμ. κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 80 γραμμ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 3 κρόκους
  • 1 αβγό

Για τη μαρέγκα

  • 4 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλάουρ

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ. Με τους κοφτές σε διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε. Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο. Την ενώνουμε με τα χέρια. Την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα και γεμίζουμε με βαρίδια, ρύζι, όσπρια κλπ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 20′-25′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και το αβγό και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.  Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένα τάρτα.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό. Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.  Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για περίπου 1-1/2 ώρα και σερβίρουμε.

 

http://www.koolnews.gr/food/564725-monadiki-lemon-pie/#more-564725

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *