Mηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι, από την φανταστική Ντίνα Νικολάου!







Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.
: 6-8
: 15 min
: 40 min
ΥΛΙΚΑ
- Για την κρέμα
- 1 αυγό
- 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 250 ml γάλα
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα ή ξύσμα από ½ λεμόνι, ή ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για το κέικ
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
- 100 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- Για την επιφάνεια
- 1 μήλο, πλυμμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 100 ml πετιμέζι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- ΒΗΜΑ 1
- Για την επιφάνεια: Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι. Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας.
- ΒΗΜΑ 2
- Για την κρέμα: Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- ΒΗΜΑ 3
- Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά. Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα.
- ΒΗΜΑ 4
- Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. (ή παραλληλόγραμμο 18×24 εκ.) Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα. Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας. Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι. Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά σε αερόθερμο φούρνο.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική, από την Μάγδα Γοδόση και το ions...
Μπακλαβαδάκια με γέμιση μήλου(VIDEO), από τον εκπληκτικό Παππού Τάσο- Baklava with apple filling(VID...
Νηστίσιμα μηλοπιτάκια, από την Αντριάνα και το Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!
Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μηλόπιτα της τεμπέλας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Σοκολάτα με άθερμο πετιμέζι Καραγγελή, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν, neanikon.gr!
Αφήστε μια απάντηση