Mηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι, από την φανταστική Ντίνα Νικολάου!
Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.
: 6-8
: 15 min
: 40 min
ΥΛΙΚΑ
- Για την κρέμα
- 1 αυγό
- 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 250 ml γάλα
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα ή ξύσμα από ½ λεμόνι, ή ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για το κέικ
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
- 100 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- Για την επιφάνεια
- 1 μήλο, πλυμμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 100 ml πετιμέζι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- ΒΗΜΑ 1
- Για την επιφάνεια: Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι. Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας.
- ΒΗΜΑ 2
- Για την κρέμα: Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- ΒΗΜΑ 3
- Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά. Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα.
- ΒΗΜΑ 4
- Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. (ή παραλληλόγραμμο 18×24 εκ.) Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα. Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας. Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι. Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά σε αερόθερμο φούρνο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
GALETTE με φράουλες και βατόμουρα, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Μηλόπιτα με καραμέλα, από το icookgreek.com!
Κέικ με πετιμέζι - Grape Molasses Spice Cake by Akis and akispetretzikis.com!
Νηστίσιμη μηλόπιτα by "L", από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Νηστίσιμα μηλοπιτάκια, από την Αντριάνα και το Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!
Τάρτα με μήλο, χαλβά, σταφίδες, σοκολάτα και ταχίνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.g...
Αφήστε μια απάντηση