Πανακότα Με Γάλα Καρύδας Και Άρωμα Λάιμ Με Μάνγκο από την υπέροχη Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!
![](https://static.sokolatomania.gr/uploads/2014/08/panacotamango1edited.min_.jpg)
![Share on Facebook Facebook](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Share on Reddit reddit](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/reddit.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/pinterest.png)
![Share on Linkedin linkedin](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/linkedin.png)
![Share by email mail](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/mail.png)
Δροσερό κι ανάλαφρο γλυκό με γεύση εξωτική από το γάλα καρύδας, το λάιμ και το μάνγκο. Μερικά αποξηραμένα κράμπερις θα του δώσουν χρώμα και ωραία εμφάνιση, αλλά και έναν επιπλέον γλυκόξινο τόνο στη γεύση. Αγαπημένο γλυκό και τόσο εύκολο να γίνει. Μόνο που θέλει κι αυτό το χρόνο του στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Εσείς πάντως θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για την προετοιμασία του. Φροντίστε να το κάνετε από την προηγούμενο βράδυ.
Υλικά για μια φόρμα του ενός λίτρου
- 400ml γάλα καρύδας
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 100γρ. ζάχαρη
- 150ml γάλα πλήρες
- 25γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 2 λάιμς χυμό και ξύσμα
Για το σερβίρισμα:
- 1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- Λίγη τριμμένη ινδική καρύδα
- λίγο χυμό λεμονιού
- μερικά αποξηραμένα cranberries ή λίγη μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με νερό να γίνει σαν σιρόπι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Βάζετε τη ζελατίνη στο μισό γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά.
- Βάζετε το γάλα καρύδας, το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα των λάιμ σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το μείγμα.
- Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το μείγμα της ζελατίνης. Συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι και να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη, ρίχνετε και το χυμό των λάιμ και αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά.
- Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
- Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με τα κομματάκια του μάνγκο τα οποία έχετε περιχύσει προηγουμένως με λίγο χυμό λεμονιού, τα κράμπερις και λίγη τριμμένη καρύδα.
http://www.sweetly.gr/2013/03/panacotta_me_gala_karydas/
![Follow us on Facebook Facebook](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Follow us on Twitter twitter](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Find us on Linkedin linkedin](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/linkedin.png)
![Subscribe to our RSS Feed rss](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/rss.png)
![Find us on YouTube youtube](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/youtube.png)
![Share on Facebook Facebook](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Share on Reddit reddit](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/reddit.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/pinterest.png)
![Share on Linkedin linkedin](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/linkedin.png)
![Share by email mail](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/mail.png)
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανακότα με γιαούρτι και σος φράουλα, από την καταπληκτική Μαρία Κούρτη και το syntagesgiadiabitiko...
Μάνγκο Τιραμισού με Σάλτσα Σμέουρου απο το Spice House!!
Πανακότα γιαούρτι με μέλι και καρύδια από τον Άκη και το "akispetretzikis.com"!
Πανακότα light με γιαούρτι και πεπόνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Τούρτα Μάνγκο & Ανανά, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος"!
Πανακότα με φράουλα (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Redmoon-foodaholics.gr!
Αφήστε μια απάντηση