Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με ζύμη από χυμό μήλου, από το “Ολα Νηστίσιμα”!







Υλικά
μερίδες: 15-20
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κούπα χυμός μήλου
1 κούπα σπορέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία κόκκινη φαρίνα
Για πασπάλισμα ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4-5 κόκκινα μήλα
2-3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1/2 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
1/2 κούπα Σταφίδες
Κανέλα
Γαρύφαλλο
ΟδηγίεςEνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μήλα.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πιέζουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους (όχι να μείνουν τελείως στεγνά). Το χυμό αυτό θα τον χρησιμοποιήσουμε για τη ζύμη. Εάν είναι πολύ άγουρα τα μήλα ίσως χρειαστούμε παραπάνω ποσότητα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα κανελογαρύφαλλα.
Ελέγχουμε τη γέμιση για τη ζάχαρη. Το πόσο χρειάζεται εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας και τη γλυκύτητα των μήλων.
Τοποθετούμε πάλι τη γέμιση σε σουρωτήρι γιατί ίσως να βγάλει και άλλα υγρά.
Για τη ζύμη
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το χυμό μήλου, το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά-σιγά τη φαρίνα και προσπαθούμε να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
Με ένα στρογγυλό αντικείμενο (π.χ. μπολάκι) κόβουμε στρογγυλά μοτίβα.
Τοποθετούμε στη μέση του στρογγυλού κομματιού γέμιση και το κλείνουμε με τη βοήθεια των δακτύλων μας ή ενός πιρουνιού.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τελείως τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
https://ola-nistisima.gr/recipe/nistisima-mhlopitakia-me-zymh-apo-xymo-mhloy/?fb











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μηλόπιτα σ ένα μπολ, από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Μηλόπιτα πλεξούδα με αμυγδαλόκρεμα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Καραμελωμένα μήλα με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο, νόστιμο αλλά και υγιεινό κέικ μήλου, από το olivemagazine.gr!
Μηλόπιτες ατομικές από την Αρετή Βαρδάκα και το Bon appetit!
Cheesecake με καραμελωμένα μήλα, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση