Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με ζύμη από χυμό μήλου, από το “Ολα Νηστίσιμα”!

Υλικά
μερίδες: 15-20
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κούπα χυμός μήλου
1 κούπα σπορέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία κόκκινη φαρίνα
Για πασπάλισμα ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4-5 κόκκινα μήλα
2-3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1/2 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
1/2 κούπα Σταφίδες
Κανέλα
Γαρύφαλλο
ΟδηγίεςEνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μήλα.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πιέζουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους (όχι να μείνουν τελείως στεγνά). Το χυμό αυτό θα τον χρησιμοποιήσουμε για τη ζύμη. Εάν είναι πολύ άγουρα τα μήλα ίσως χρειαστούμε παραπάνω ποσότητα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα κανελογαρύφαλλα.
Ελέγχουμε τη γέμιση για τη ζάχαρη. Το πόσο χρειάζεται εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας και τη γλυκύτητα των μήλων.
Τοποθετούμε πάλι τη γέμιση σε σουρωτήρι γιατί ίσως να βγάλει και άλλα υγρά.
Για τη ζύμη
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το χυμό μήλου, το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά-σιγά τη φαρίνα και προσπαθούμε να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
Με ένα στρογγυλό αντικείμενο (π.χ. μπολάκι) κόβουμε στρογγυλά μοτίβα.
Τοποθετούμε στη μέση του στρογγυλού κομματιού γέμιση και το κλείνουμε με τη βοήθεια των δακτύλων μας ή ενός πιρουνιού.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τελείως τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
https://ola-nistisima.gr/recipe/nistisima-mhlopitakia-me-zymh-apo-xymo-mhloy/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χειροποίητη σος μήλου χωρίς ζάχαρη, από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!
Νηστίσιμα Cookies με αβοκάντο και πράσινο μήλο, από το "Όλα Νηστίσιμα"!
Τάρτα μήλου με πλούσια κρέμα, από την Νανά Σαββατιανού και το cookeatup.com!
Mηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι, από την φανταστική Ντίνα Νικολάου!
Μηλόπιτες ατομικές από την Αρετή Βαρδάκα και το Bon appetit!
Μπακλαβαδάκια με γέμιση μήλου(VIDEO), από τον εκπληκτικό Παππού Τάσο- Baklava with apple filling(VID...

Αφήστε μια απάντηση