Παγωμένη τάρτα ροδάκινο, από το sintayes.gr!







Μια παγωμένη τάρτα με υπέροχο παγωτό ροδάκινο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Καταψύξτε ροδάκινα και φτιάξτε όλο το χρόνο αυτή την υπέροχη τάρτα για να μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις εποχές το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια απλή εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ), αν εξαιρέσεις τις ώρες που πρέπει να περιμένεις για να παγώσουν τα ροδάκινα και η τάρτα, που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε τη!
Μερίδες: 23 εκ. ταψάκι
Χρόνος: 30 λ + 6 ώρες αναμονή κατάψυξης
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη, μπισκότα τύπου Digestive
1/2 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Για το παγωτό γέμισης:
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
450 γρ. ροδάκινα (καθαρό βάρος χωρίς τα κουκούτσια και τις φλούδες)
1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
Για γαρνίρισμα:
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση συνταγής
Δύο περίπου ώρες πριν τη παρασκευή του γλυκού σας, καθαρίζετε τα ροδάκινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα ζυγίζετε να είναι 450 γρ. καθαρό βάρος. Στη συνέχεια τα κόβετε σε κομμάτια και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Στρώνετε ένα δίσκο, που να χωράει στη κατάψυξή σας με χαρτί ψησίματος, απλώνετε επάνω τα ροδάκινα και τα βάζετε στη κατάψυξη για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη στο μούλτι, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 23 εκ. περίπου και το απλώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά του πατώντας το ελαφρώς με το χέρι σας. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το ταψάκι σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς η τάρτα.
Για τη γέμιση παγωτό: Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και τα κατεψυγμένα ροδάκινα και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα ροδάκινα με ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι δημιουργηθούν “πτυχές” και να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Ρίχνετε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα ροδάκινου και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα παγωτού στο ταψάκι πάνω από τη κρύα βάση και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Για το γαρνίρισμα: Βγάζετε τη παγωμένη τάρτα σας από τη κατάψυξη 15 λ πριν τη σερβίρετε. Καθαρίζετε το ροδάκινο, το κόβετε σε φέτες και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να “στραγγίξουν” τα πολλά υγρά τους. Χτυπάτε το 1/2 φλ. κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Γαρνίρετε την επιφάνεια της τάρτας με τη σαντιγί, από πάνω στρώνετε τις φέτες ροδάκινου και σερβίρετε.
Tip: Καταψύξτε περισσότερες φέτες ροδάκινου για να μπορείτε να φτιάχνετε το γλυκό σας όλες τις εποχές του χρόνου.
https://www.sintayes.gr/syntages/pagomeni-tarta-rodakino/?fb











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Kέικ με ροδάκινα και σμέουρα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Peche Melba, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Τάρτα ψυγείου με κακάο και μπανάνα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα, από τον Γιώργο Χριστιανό!
Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ, από το sintayes.gr!
Γαλλική μπισκοτένια αχλαδόπιτα (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Remoon-foodaholics....
Αφήστε μια απάντηση