Ροδακινόπιτα με φύλλο κρούστας by “L”, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το Μαγειρευοντας με την “L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Αυτή η συνταγή ροδακινόπιτας είναι μια τόσο εύκολη συνταγή που είναι κλασική για το καλοκαίρι και ιδανική για πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ σου.Οι λάτρεις του ροδάκινου θα τη ζητούν ξανά και ξανά.
ΥΛΙΚΑ
3 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
10 φύλλα κρούστας
300 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
40 γρ. φυτικό βούτυρο(για τα φύλλα)
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λυώνουμε το βούτυρο και με τη βοήθεια ενός πινέλου βουτυρώνουμε τα φύλλα.
Μαζεύουμε σε σχήμα πλισέ τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη βουτυρωμένη φόρμα .
Βάζουμε τις φέτες ροδάκινου ανάμεσα στις πτυχές σε ακανόνιστες σειρές.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ,τη κρέμα γάλακτος και τη κάψουλα βανίλιας και περιχύνουμε τα φύλλα με τα ροδάκινα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Στο τέλος μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία ❤
Μπορεί να είναι εικόνα τάρτα και κέικ
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *