Έχω κάνει πολλές φορές Μηλόπιτα, όταν ήμουνα μικρή από τις πρώτες συνταγές μου ήταν η ανάποδη αυτή με τα μήλα κάτω στο ταψί. Τριφτή δεν έτυχε να κάνω ποτέ, μάλλον δεν είχε έρθει ποτέ στα χέρια μου η συνταγή που ήθελα. Τριφτή Μηλόπιτα της κ. Σίτσας μαμάς φίλου μου, πολύ παλιά συνταγή , πάμε να την φτιάξουμε παρέα, είναι πολύ εύκολη.
Τριφτή Μηλόπιτα
Μια παλαιά και εύκολη συνταγή !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Μπολ
- Ταψί 25 χ 35 εκ.
- Τρίφτη
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 650 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 1½ κούπα Καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 3 τεμ Αυγά
- 2 κ.γ. Baking Powder
- 1 κ.γ. Κανέλα
Για τη γέμιση
- ¾ κούπας Ζάχαρη
- 6 τεμ Μήλα κόκκινα & πράσινα
- 1 κ.γ. Κανέλα
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, την ζάχαρη και το μπέικιν, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο, το χωρίζουμε στα δύο και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζουμε.
- Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε λαδόκολλα και το μισό μείγμα κάτω, απλώνουμε με τα χέρια μας να πάει παντού από πάνω τα μήλα και τέλος το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε την Μηλόπιτα στους 190 βαθμούς 45-50 λεπτά, πάντα ανάλογα τον φούρνο σας.
Έξυπνα Μυστικά

Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 543.94kcal | Υδατάνθρακες: 74.09g | Πρωτεΐνη: 6.4g | Λιπαρά: 25.64g | Κορεσμένα Λιπαρά: 2.36g | Φυτικές Ίνες: 3.7g | Σάκχαρα: 35.05g



Αφήστε μια απάντηση