Νηστίσιμη Πορτοκαλόπιτα – Vegan Orange pie by Lenia and the veggiesisters.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

“…είχα την ιδέα να κάνουμε μια vegan πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κωστής κ έφτιαξε μια σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα όνειρο! Παρ’όλο που είναι νηστίσιμη, είναι πεντανόστιμη κ αν και σιροπιαστή δεν είναι λιγωτική! Σας προτρέπω να την δοκιμάσετε! Αξίζει κ είναι κ πανεύκολη!

ΠορτοκαλόπιταΠορτοκαλόπιτα

Υλικά:
2 φλ. (210 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. (125 γρ.) σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. (160 γρ.) σιρόπι αγαύης
1 φλ. (100 γρ.) χυμός πορτοκαλιού
3/4 φλ. (100 γρ.) ηλιέλαιο
290 γρ. καθαρισμένο πορτοκάλι σε κομμάτια
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
από 1/2 κ.γ. κανέλλα κ γαρίφαλο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
για το σιρόπι
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. νερό
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα

Εκτέλεση:

Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την κανέλλα κ το γαρίφαλο. Πολτοποιώ σε μπλέντερ τα κομμάτια πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι με την αγαύη. Προσθέτω κ το πολτοποιημένο πορτοκάλι κ ανακατεύω ξανά. Ρίχνω μέσα στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα κ ανακατεύω ώσπου να φουσκώσει. Χύνω στα υπόλοιπα υγρά κ ανακατεύω. Σιγά σιγά ρίχνω το μείγμα των στερεών στα υγρά κ ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά κ να καταλήξω σε μια υγρή ζύμη. Την αδειάζω σε καλά λαδωμένο ταψί διαμέτρου 24 cm.  Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 C για 50 περίπου λεπτά . Όταν κρυώσει φτιάχνω το σιρόπι. Ρίχνω τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι κ αφού πάρουν βράση για 5 λεπτά κ δέσει το σιρόπι, αποσύρω από την φωτιά κ ρίχνω το καυτό σιρόπι στην κρύα πορτοκαλόπιτα. Αφήνω να «ποτίσει» κ μετά κόβω, οπότε κάντε υπομονή! Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr/portokalopita/

Orange pie

My idea was to make a vegan orange pie with syrup and my adorable hubby realized it! The result was out of this world! He made the best orange pie I have ever had! This is a keeper, friends! Do try it!

Kisses and hugs!

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients:
2 cups (210 gr.) self rising flour
1 cup (125 gr.) semolina
1 cup (160 gr.) agave syrup
1 cup (100 gr.) ornage juice
3/4 cup (100 gr.) sunflower oil
290 gr. orange
zest from 2 oranges
1/2 tsp cinnamon, clove powder
1 tsp baking soda
for the syrup
1 cup brown sugar
1 cup water
zest from 1 orange

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Instructions:

In a bowl combine flour with semolina, clove powder and cinnamon. In a blender pulse orange. In another bowl combine oil with agave syrup and orange. Combine baking soda with orange juice, stir until it rises and pour it in the wet ingredients. Combine the wet with the dry ingredients until well incorporated. Empty it in a greased round pan (24 cm).  Bake in preheated oven at 180 C for about 50 minutes . When cold, make the syrup. Put all the ingredients in a pot and let come to a boil. After 5 minutes remove from heat and pour the hot syrup into the cold pie. Allow to cool completely before serving. Enjoy!

 

 

http://theveggiesisters.gr/orange-pie/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *