Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας σιροπιασμένη με χυμό πορτοκαλιού από την Roula Psittakis και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχο ευωδιαστό γλυκό με μοσχοβολιά Ελλάδας!

Συστατικά

Φτιάχνει
το μεγάλο βαθύ ταψί του φούρνου
  • 1,5 πακετο φυλλο κρουστας
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 2,5 κουπες καλαμποκελαιο
  • 8 αυγα
  • ξυσμα πορτοκαλιου απο 2 μεγαλα πορτοκαλια
  • 3 βανιλιες
  • 2 χαρτακια μπαικιν η 2 κουταλιες σουπας κοφτες
  • 2 γιαουρτακια των 200 γρ

σιρόπι

  • 2,5κουπες ζαχαρη
  • 2 κουπες νερο
  • 1 κουπα χυμο πορτοκαλιου
  • 1 αστεροειδη γλυκανισο

Οδηγίες

  1. Ανοιγετε το πακέτο και παιρνετε ενα ενα φυλλο το τσαλακωνετε λιγο και τα τοποθετειτε σε ενα μεγαλο ταψι και τα αφηνετε να ξεραθουν. Αφου ξεραθουν τα φυλλα που ειχαμε ξεχωριση ενα ένα, τα σπαμε με τα χερια μας η με ενα ψαλιδι πολυ πολυ μικρα κομματια, τα αφρατευομε και τα αφηνομε στην ακρη.
  2. Βαζομε σε ενα μεγαλο μπωλ τα αυγα με την ζαχαρη,το ξυσμα ,τις βανιλιες και τα χτυπαμε καλα ν ασπρισουν και ν αφρατεψουν, ριχνομε το λαδι, χτυπαμε συνεχεια δεν σταματαμε, ριχνομε τα γιαουρτακια, το μπεικιν, μολις ενωθουν τα υλικα σταματαμε το χτυπημα και ριχνομε σαν βροχη τα κομμενα φυλλα μεσα στο μιγμα. Ανακατευομε με μια μαριζ (σιλικονενια σπατουλα) να βραχουν καλα και να ενσωματωθουν καλα στο μιγμα χωρις να κομπιαζουν, δηλ. να πανε τα φυλλα παντου.
  3. Εχομε προθερμανει τον φουρνο στους 180 βαθμους , λαδωνομε το μεγαλο ταψι του φουρνου το βαθυ και ριχνομε το μιγμα μεσα. Το χτυπαμε στον παγκο να ειναι παντου ομοιομορφο. Ψηνομε στην κατω σχαρα του φουρνου για 40 λεπτα περιπου. Θα δειτε να παρη σκουρο χρυσαφι χρωμα. Σβηνομε τον φουρνο και βγαζομε το ταψι.
  4. Σιροπι: Το σιροπι θα το ετοιμασετε πριν ξεκινησετε το γλυκο, ωστε να εχη κρυωση. Βαλτε την ζαχαρη με το νερο, τον χυμο και τον αστεροειδη γλυκανισο, αν εχετε, αλλιως δεν ειναι απαραιτητο, σε μια μεγαλη βαθεια κατσαρολα και βραζετε. Να προσεχετε ομως δεν θα απομακρυνθειτε απο την κατσαρολα διοτι οχυμος φουσκωνει, θα ανακατευετε και θα ξαφριζετε συνεχεια σε 10 λεπτα. Σ βηστε και κατεβαστε απο την φωτια, αφου χλιαρυνη ριξετε μεσα ενα σφηνακι μαυρο ρουμι.
  5. Αφου λοιπον βγαλετε το ταψι απο τον φουρνο με μια κουταλα σιροπιαζετε παντου, αφηνετε να το πιη και μετα κοβετε σε κομματια. Σερβιρετε οπως θελετε, με σαντιγυ με παγωτο με σοκολατα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σημειωση. Στο γλυκο ταιριαζει πολυ να το πασπαλισουμε πριν το βαλουμε στον φουρνο με ψιλοκομμενα καρυδια.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/portokalopita-me-fyllo-kroystas-siropiasmenh-me-xymo-portokalioy.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *