Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού καλυμμένο με κρέμα πορτοκαλιού, από το sintayes.gr!
Μια εύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα εύκολο, αφράτο και γευστικότατο κέικ πορτοκαλιού καλυμμένο με υπέροχη κρέμα με άρωμα πορτοκαλιού. Απολαύστε το όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.
Χρόνος: 15 λ + 40 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- Για το κέικ:
- 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το άλλειμα φόρμας
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κοφτές κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- Για την επικάλυψη:
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ διαστάσεων 20×10 εκ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψάκι φόρμα, με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1 λ να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγεί στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε στο φούρνο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Όταν κρυώσει καλά το κέικ το καλύπτετε με τη κρέμα επικάλυψης και σερβίρετε. Προαιρετικά μπορείτε πάνω από τη βουτυρόκρεμα να πασπαλίσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή ινδοκάρυδο ή ψιλο-θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πορτοκαλόπιτα με σανγκουίνια, από την Ντίνα Νικολάου!
Τάρτα πορτοκαλιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Εύκολη πορτοκαλόπιτα, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!
"Το πιο πορτοκαλένιο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού", από την Food blogger Βαγγελιώ Κασαπάκη και το medn...
Σπιτικό κέικ πορτοκάλι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το neadiatrofis.gr!
Σοκολατένια πάστα με πορτοκάλι και πραλίνα (Video), από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση