Γιαουρτοζελέ με βερίκοκα από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !







Ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο με βάση το γιαούρτι και τα φρέσκα βερίκοκα. Λίγη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας, ζελατίνη κι έτοιμο το γλυκάκι σας…
Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρο
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%λιπαρά
- 450γρ. βερίκοκα καθαρισμένα ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι
- 125γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
Εκτέλεση
- Βάζετε 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε τα βερίκοκα και τα αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί. Στραγγίζετε και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα βερίκοκα μαζί με τη ζάχαρη. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη.
- Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει την ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
- Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον πολτό των βερίκοκων και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
- Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά το εσωτερικό της φόρμας με λίγο σπορέλαιο και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει το γλυκό.
- Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και διακοσμείτε με λίγη μαρμελάδα, γιαούρτι και φρέσκα βερίκοκα, αν θέλετε.
http://www.sweetly.gr/2014/07/giaourtozele-me-verikoka/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαρμελάδα βερίκοκο από την Αργυρώ μας!
Ζελέ καρπούζι , από το icookgreek.com!
Σπιτικό παγωτό βερίκοκο χωρίς παγωτομηχανή, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Νηστίσιμο Ζελέ σοκολάτα -καρύδα με κόκκινα φρούτα από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr...
Clafoutis με βερίκοκα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Καλοκαιρινό ζελέ με κεράσια και σιμιγδάλι, από την Αλίκη και το Μυρωδιές και Νοστιμιές!
Αφήστε μια απάντηση