Ζελέ με αμύγδαλα και σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το πιο δροσιστικό γλυκάκι για κάθε ώρα. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης  προτείνει ζελέ με αμύγδαλα και σοκολάτα, ένα γλυκό κατάλληλο για τους καλοκαιρινούς μήνες και φυσικά για παιδιά και ενήλικες. Διαβάστε τη νέα αυτή συνταγή γιατί είναι must try.

ΤΕΜΑΧΙΑ 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

ΥΛΙΚΑ

1 L γάλα

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. καβουρδισμένα λευκά αμύγδαλα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. λιωμένη σοκολάτα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

30 γρ. κόρν φλάουερ

20 γρ. παγωμένο βούτυρο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    256   13%
ΒΑΖΑΛίπος    13.1g   19%
ΒΑΖΑKορεσμένα    4.7g    24%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    9.2g    18%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   27.1g   10%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    9.6g   11%
ΒΑΖΑΑλάτι     0.08g    1.33%
ΒΑΖΑΙνες     2.5g    10%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το κόρν φλάουερ και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
2Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το μείγμα με το αλεύρι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα.
3Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε εκ νέου. Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια που χωράνε μέσα περίπου 250 ml αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει.
4Καλύπτουμε τα ποτήρια με μεμβράνη, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
5Ξεφορμάρουμε με προσοχή μόλις περάσουν οι δύο ώρες, κόβουμε το ζελέ στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε 2 ίδια. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ποτήρια.
6Αδειάζουμε σε ένα πιάτο τα αμύγδαλα και ρολάρουμε τα ζελέ ώστε να πάει παντού. Αν δούμε πως το αμύγδαλο δεν κολλάει καλά, μπορούμε να τα βρέξουμε λίγο.
7Βάζουμε λίγη σοκολάτα από πάνω και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Λαδώνουμε τα ποτήρια για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να προλάβει να ψηθεί το αλεύρι και να μην έχουμε τη γεύση του.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/zele-me-amygdala-kai-sokolata
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *