Ζελέ με λευκή και μαύρη σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα απίθανα δροσιστικό, ανάλαφρο, αλλά και πολύ εύκολο επιδόρπιο με σοκολάτα λευκή και μαύρη!

45′
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Συστατικά
Για τη λευκή στρώση:

  • 500 μλ γάλα πλήρες
  • 300 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λευκή
  • 13 φύλλα ζελατίνης (26 γρ)
  • 250 γρ γιαούρτι 5%
Για τη μαύρη στρώση:

  • 80 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 125 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
  • 8 φύλλα ζελατίνης (16 γρ)
  • 300 γρ νερό
Ειδικό Σκεύος

φόρμα κέικ διαμέτρου 24εκ.

 

Μέθοδος

Για τη λευκή στρώση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη.
  3. Σε ένα μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη.
  4. Μόλις το γάλα πάρει βράση και η ζάχαρη έχει διαλυθεί, χύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  5. Περιμένουμε 20-30’’ και έπειτα ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  6. Ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε καλά, και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.
  7. Όταν το μείγμα κρυώσει αρκετά, ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι, ώσπου να έχουμε ξανά ένα ομοιογενές μείγμα.
  8. Χύνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες, ώσπου να πήξει το ζελέ.

Για τη μαύρη στρώση:

  1. Όταν η λευκή στρώσει έχει πήξει, μπορούμε να ετοιμάσουμε τη μαύρη. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη.
  3. Σε ένα μικρό μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη.
  4. Μόλις το νερό πάρει βράση και η ζάχαρη έχει διαλυθεί, χύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  5. Περιμένουμε 20-30’’ και έπειτα ανακατεύουμε καλά.
  6. Στύβουμε πολύ καλά τη ζελατίνη και την ανακατεύουμε μέσα στο μπολ, ώστε να διαλυθεί εντελώς.
  7. Όταν το μείγμα κρυώσει αρκετά, το χύνουμε μέσα στη φόρμα του κέικ ώστε να σχηματίσουμε τη δεύτερη στρώση.
  8. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ώσπου να πήξει και η δεύτερη στρώση.
  9. Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα λεπτό μαχαιράκι γύρω-γύρω από τα πλαϊνά του ζελέ, ώστε να το βοηθήσουμε να ξεκολλήσει, και έπειτα βυθίζουμε τη φόρμα του κέικ για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε καυτό νερό και την αναποδογυρίζουμε κατευθείαν επάνω στην πιατέλα όπου θα σερβίρουμε το ζελέ.
  10. Φυλάμε το ζελέ που περίσσεψε μέσα σε τουρτιέρα, στο ψυγείο, ως και για 5 μέρες.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαύρη σοκολάτα με κουβερτούρα ΙΟΝ γάλακτος ή κουβερτούρα ΙΟΝ 72% κακάο, στις ίδιες αναλογίες!

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/zele-me-lefki-kai-mavri-sokolata/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *