Γλυκιά Πίτσα Light, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή με την νέα ΙΟΝ NUCREMA 30% λιγότερη ζάχαρη !!!

Συστατικά

Υλικά για το ζυμάρι

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 240 ml. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για επικάλυψη

  • ΙΟΝ NUCREMA 30% λιγότερη ζάχαρη
  • Φρούτα
  • Ξηρούς καρπούς

 

Δείτε το Video: https://youtu.be/fH87EHXzkTY

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Μέθοδος
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το μέλι, την μαγιά και 2-3 κ.σ αλεύρι.
  • Έπειτα, τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να δουλέψει η μαγιά.
  • Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
  • Αμέσως μετά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος και στο πάχος που επιθυμούμε.
  • Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 220 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά (μπορούμε αν θέλουμε να ψήσουμε και τα δυο ζυμάρια μας, ταυτόχρονα, σε ξεχωριστά βέβαια ταψιά).
  • Όταν η βάση της πίτσας μας ψηθεί και ενώ είναι ακόμα ζεστή, απλώνουμε από πάνω την NUCREMA και γαρνίρουμε με όποιο υλικό επιθυμούμε.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/glykia-pitsa-light/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *