Γλυκιά Πίτσα Light, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!







Μια συνταγή με την νέα ΙΟΝ NUCREMA 30% λιγότερη ζάχαρη !!!
Συστατικά
Υλικά για το ζυμάρι
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 40 γρ. μέλι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 240 ml. χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για επικάλυψη
- ΙΟΝ NUCREMA 30% λιγότερη ζάχαρη
- Φρούτα
- Ξηρούς καρπούς
Δείτε το Video: https://youtu.be/fH87EHXzkTY
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το μέλι, την μαγιά και 2-3 κ.σ αλεύρι.
- Έπειτα, τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να δουλέψει η μαγιά.
- Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
- Αμέσως μετά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος και στο πάχος που επιθυμούμε.
- Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 220 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά (μπορούμε αν θέλουμε να ψήσουμε και τα δυο ζυμάρια μας, ταυτόχρονα, σε ξεχωριστά βέβαια ταψιά).
- Όταν η βάση της πίτσας μας ψηθεί και ενώ είναι ακόμα ζεστή, απλώνουμε από πάνω την NUCREMA και γαρνίρουμε με όποιο υλικό επιθυμούμε.
https://ionsweets.gr/recipe-items/glykia-pitsa-light/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπάρα με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, ΙΟΝ Nucrema και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας, από το...
Cake pop, από την Nestlé και το nestlenoiazomai.gr!
Μους Σοκολάτας με 1 Υλικό (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Mousse σοκολάτας με καρύδα, κακάο και Nucrema ΙΟΝ, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Νηστίσιμο Cremeux σοκολάτας με κανταΐφι, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Κέικ σοκολάτας με γέμιση μπισκότο, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση