Αφράτη βασιλόπιτα με λευκό βούτυρο και κατσικίσιο γάλα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

8-10 μερίδες
90′ Χρόνος εκτέλεσης
1/5 Βαθμός δυσκολίας

Συστατικά

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτυρο λευκό
250 γρ κατσικίσιο γάλα
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
400 γρ ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Μέθοδος

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Χτυπάμε το βούτυρο με σύρμα μέχρι να αφρατέψει, σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
3.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθούν.
4.Βάζουμε την βανίλια το ξύσμα τον χυμό πορτοκάλι και το γάλα.
5.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ομογενοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα.
6.Ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *