Τούρτα Φράουλα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΔΩ :http://koykoycook.gr/?p=760

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 1 Φάκελος ζελέ φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ φράουλα η κεράσι

1 φλιτζάνι ζεστό νερό(όχι καυτό)

Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό .

Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει προτού αρχίσουμε

να ποτίζουμε τα παντεσπάνια μας.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1,1/2 φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες κομμένες στην μέση,

1 σφηνάκι κονιάκ

1 βανίλια

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας 

συχνά για περίπου 15 -20 λεπτά …

Αφήστε να κρυώσει προτού το χρησιμοποιήσετε…

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική

150 γρ ζάχαρη άχνη

Κουλί φράουλας 

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να έχετε 

μια σφικτή σαντιγί..

Προσθέστε στην σαντιγί σας σταδιακά το κουλί ..

Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ/ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Φρέσκιες φράουλες καθαρισμένες,πλυμένες και καλά σκουπισμένες 

Λίγη μαρμελάδα φράουλα

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε μια δόση κρέμας φράουλας.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα .

Καλύψτε την τούρτα με κρέμα φράουλα.

Διακοσμήστε με ροζέτες γύρω γύρω .. 

Απλώστε στο κέντρο κουλί φράουλας και τοποθετήστε από πάνω τις φρέσκιες φράουλες..

Αλέιψτε τις φράουλες (με ένα πινέλο) με λίγη μαρμελάδα φράουλα που θα έχετε ζεστάνει 

ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι για να πάρει πιο υγρή μορφή.

Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει προτού την απολαύσετε…

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=27180
 
 
 
 
 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *