Τούρτα Φράουλα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ :http://koykoycook.gr/?p=760
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
1 Φάκελος ζελέ φράουλα
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα η κεράσι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό(όχι καυτό)
Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό .
Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει προτού αρχίσουμε
να ποτίζουμε τα παντεσπάνια μας.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1,1/2 φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες κομμένες στην μέση,
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας
συχνά για περίπου 15 -20 λεπτά …
Αφήστε να κρυώσει προτού το χρησιμοποιήσετε…
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
150 γρ ζάχαρη άχνη
Κουλί φράουλας
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να έχετε
μια σφικτή σαντιγί..
Προσθέστε στην σαντιγί σας σταδιακά το κουλί ..
Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ/ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Φρέσκιες φράουλες καθαρισμένες,πλυμένες και καλά σκουπισμένες
Λίγη μαρμελάδα φράουλα
Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε μια δόση κρέμας φράουλας.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα .
Καλύψτε την τούρτα με κρέμα φράουλα.
Διακοσμήστε με ροζέτες γύρω γύρω ..
Απλώστε στο κέντρο κουλί φράουλας και τοποθετήστε από πάνω τις φρέσκιες φράουλες..
Αλέιψτε τις φράουλες (με ένα πινέλο) με λίγη μαρμελάδα φράουλα που θα έχετε ζεστάνει
ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι για να πάρει πιο υγρή μορφή.
Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει προτού την απολαύσετε…
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται. https://koykoycook.gr/?p=27180
Αφήστε μια απάντηση