Donuts φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτά τα donuts, που ψήνονται στον φούρνο αντί να τηγανιστούν, είναι πεντανόστιμα, αφράτα και απόλυτα σοκολατένια – ο δε συνδυασμός της σοκολάτας με το πορτοκάλι είναι αξεπέραστος!

Συστατικά
  • Για τα ντόνατ:
  • 190 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κτγ μαγειρική σόδα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 60 μλ χυμός πορτοκάλι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ γιαούρτι 5%
  • 30 μλ γάλα πλήρες
  • 30 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
  • 90 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
  • 30 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 2 κτγ golden syrup
  • 2 κτγ χυμός πορτοκάλι
  • Σοκολάτα τρούφα ΙΟΝ κλασική
Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τον χυμό, το αυγό, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις θήκες για ντόνατ (τις οποίες καλό είναι να έχουμε βουτυρώσει) με το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 8-9 λεπτά. Τα ντόνατ θα πρέπει να σηκώνονται με ευκολία από το ταψάκι.
  6. Βγάζουμε τα ντόνατ από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν, το αναποδογυρίζουμε για να τα ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο και τη διακόσμηση:

  1. Όταν τα ντόνατ έχουν κρυώσει εντελώς, μπορούμε να τα γλασάρουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε τις σταγόνες, το βούτυρο, το σιρόπι και τον χυμό και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο, παχύρρευστο γλάσο.
  3. Μόλις το γλάσο κρυώσει ελαφρώς, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και βουτάμε ανάποδα μέσα τα ντόνατ.
  4. Τοποθετούμε τα ντόνατ που έχουμε γλασάρει επάνω σε μια κόλλα χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με τρούφα.
  5. Όταν το γλάσο στερεοποιηθεί, μπορούμε να μεταφέρουμε τα ντόνατ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Τα φυλάμε εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *