Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Η ζύμη είναι κολλώδες και για αυτό τον λόγω δουλεύουμε πολλή καλά μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε φύλλο με πάχος 2 εκατοστά σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Με την βοήθεια ενός κουπ πατ κόβουμε ντόνατς.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με τα δάχτυλα κάνουμε μία κοιλότητα στην μέση.
Την γεμίζουμε με μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού.
Αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με άχνη και μαρμελάδα.
Αφήστε μια απάντηση