Τα μπισκότα είναι η αφορμή για παιχνίδι! Μίνι μπισκοτάκια σε σχήμα ντόνατς για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Αρχικά θα χτυπήσεις 125 γραμ. βούτυρο που έχεις αφήσει για 30 λεπτά εκτός ψυγείου, αλλά όχι περισσότερο και έχει μαλακώσει πολύ, με 100 γραμ. καστανή ζάχαρη και μόλις ενωθούν προσθέτεις 1 μεγάλο αυγό κι 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςκαι 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ κοφτά, κοσκινισμένα όλα μαζί. Ζυμώνεις καλά και ανοίγεις σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.

 

 

Θα χρειαστείς δύο στρογγυλά κουπ πατ διαφορετικού μεγέθους για να φτιάξεις τα δισκάκια και την εσωτερική τρύπα. Εγώ έφτιαξα μικρά μπισκοτάκια, χρησιμοποίησα κουπ πατ 3,5 εκ. και 1 εκ. και η δόση αυτή μου έβγαλε 84 μπισκότα. Αν φτιάξεις μεγαλύτερο μέγεθος θα βγούν λιγότερα μπισκότα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνεις τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψάκι με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου (αναλόγως το φούρνο σου). Κάνε μια δοκιμή στα 15 λεπτά να δεις αν είναι έτοιμα και υπολόγισε ότι βγάζοντας από το φούρνο τα μπισκότα θα στεγνώσουν κι άλλο οπότε θα γίνουν πιο τραγανά απ’ όσο τα βλέπεις.
Στη συνέχεια ξεκινά το δημιουργικό κομμάτι της συνταγής που είναι η διακόσμηση των μπισκότων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλάσο ζάχαρης άχνης, λιωμένες κουβερτούρες, έτοιμο γλάσο και τρούφα ή άλλα μικρά ζαχαρωτά.

Εγώ έφτιαξα γλάσο με ζάχαρη άχνη σε 6 αποχρώσεις χρησιμοποιώντας λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και χρωματιστή τρούφα. Σε ένα μπολάκι βάζεις 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη, μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στην απόχρωση που θέλεις και σιγά σιγά κουταλίτσες νερό μέχρι να πετύχεις την επιθυμητή υφή του γλάσου. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό για να μπορεί να καλύψει ωραία τα μπισκότα αλλά ούτε και πολύ ρευστό για να στεγνώσει χωρίς να σπάει μετά σε κομματάκια. Βουτάς στο γλάσο τη μια πλευρά από τα μπισκοτάκια και πασπαλίζεις με την τρούφα. Καλό είναι να πασπαλίζεις με τρούφα κάθε μπισκότο μόλις βάλεις το γλάσο γιατί αν αρχίσει να στεγνώνει δεν κολλάει πάνω του.

 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!