French toast στο φούρνο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια vegetarian συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ ή πρωινό. French toast στο φούρνο, πεντανόστιμο, χορταστικό, εύκολο πιάτο. Τέλειο για παιδιά και ενήλικες.
ΤΕΜΑΧΙΑ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  2/5

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. τυρί κρέμα

90 γρ. μέλι

12 φέτες ψωμί του τόστ

3 κ.σ. γάλα

2 αυγά, large

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Για το σερβίρισμα:

Άχνη ζάχαρη

Σιρόπι σφενδάμου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
2Αδειάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το μέλι, τη κανέλα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε στη συνέχεια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3Παίρνουμε τα ψωμιά του τοστ, τα απλώνουμε στο πάγκο εργασίας και με τον πλάστη τα ανοίγουμε ελαφρώς.
4Τοποθετούμε στα μισά ψωμιά, στο κέντρο τους λίγο από τη γέμιση και ύστερα καπακώνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.
5Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ποτήρι, διαμέτρου 9 εκ., και κόβουμε τα ψωμιά του τόστ. Κλείνουμε με τα χέρια καλά τις άκρες και με ένα πιρούνι τις πατάμε καλά ώστε να κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
6Αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ τα αυγά, την υπόλοιπη κανέλα, το γάλα και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν εντελώς τα αυγά.
7Βουτάμε μέσα τα French toasts και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
8Ψήνουμε για 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και σιρόπι σφενδάμου.
#tsoulotip: Κλείνουμε καλά τις άκρες με τα χέρια και το πιρούνι, για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/snak/french-toast-sto-fourno
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *