Κέικ «σιροπιασμένο» με τρία είδη γάλακτος, από το icookgreek.com!

Αυτό το κέικ που οι Λατινοαμερικάνοι συνηθίζουν να το φτιάχνουν και με ινδοκάρυδο έχει διαδοθεί διεθνώς ως το κέικ με τα τρία γάλατα, γιατί περιχύνεται με ένα μείγμα από γάλα φρέσκο, γάλα ζαχαρούχο και γάλα εβαπορέ.

Η ιδέα του κέικ με τα τρία είδη γάλακτος αποτελεί συχνά βάση για παιδικές γιορτές και παιδικές τούρτες γενεθλίων, καθώς η γεύση του είναι πολύ φιλική στα παιδιά.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη του κέικ

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • ½ κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας ή μια δόση βανίλια σε σκόνη

Για το μείγμα με τα τρία είδη γάλακτος

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεγάλο)

Για την επικάλυψη

  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

  • λίγη βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε τη βανίλια. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο.

  2. Μεταφέρετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’ στους 180° C. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο (δε χρειάζεται να έχει οπωσδήποτε ροδίσει) και το τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του.

  3. Χτυπάτε τα 3 είδη γάλακτος μαζί και περιχύνετε το κέικ σιγά σιγά να απορροφηθεί όλο το μείγμα.

  4. Χτυπάτε τα υλικά της επικάλυψης πολύ καλά όλα μαζί και καλύπτετε το κέικ. Το βάζετε άμεσα στο ψυγείο και το σερβίρετε κρύο, είτε όπως είναι είτε πασπαλίζοντας με αμύγδαλα, κακάο, ινδοκάρυδο κ.λπ.

  5. http://www.icookgreek.com/ιστορίες/item/κέικ-«σιροπιασμένο»-με-τρία-είδη-γάλακτος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *