Εύκολα σπιτικά bounty, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Όπως θα δείτε και στη συνταγή παρακάτω, η εκδοχή που σας προτείνω περιέχει γάλα καρύδας, μέλι, καρύδα, βιτάμ με έλαια καρύδας & αμυγδάλου και κουβερτούρα.
Εάν θέλουμε να κάνουμε τα γλυκάκια μας ακόμα πιο υγιεινά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βιτάμ με λάδι καρύδας.
Εάν θέλουμε να κάνουμε τα γλυκάκια μας ακόμα πιο υγιεινά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βιτάμ με λάδι καρύδας.
Επίσης, επειδή το μέλι καθορίζει πόσο γλυκό θα είναι το αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να δοκιμάσετε το μίγμα καρύδας προτού το αφήσετε να κρυώσει εντελώς και να προσαρμόσετε ανάλογα την ποσότητα του μελιού.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποίησα 4 κουταλιές της σούπας μέλι και το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς άγλυκο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1-2 κουταλιές ακόμα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποίησα 4 κουταλιές της σούπας μέλι και το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς άγλυκο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1-2 κουταλιές ακόμα.
Προετοιμασία
Συνολικός χρόνος
Τα σπιτικά bounty ετοιμάζονται με λίγα υλικά, είναι αρκετά υγιεινά και πολύ λαχταριστά!
Μερίδες: 28
Υλικά:
- 300 γραμμ. γάλα καρύδας
- 90 γραμμ. βούτυρο (χρησιμοποίησα Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου)
- 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι (ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα)
- 450 γραμμ. καρύδα τριμμένη
- 300 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, το βούτυρο και το μέλι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ζωηρά.
- Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια (υπολογίζουμε 32-34 γραμμ. μίγματος για κάθε κομμάτι).
- Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας πάνω στον πάγκο εργασίας μας.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε κάθε γλυκό στη λιωμένη κουβερτούρα. Απομακρύνουμε την περίσσεια της σοκολάτας και ακουμπάμε κάθε μπάρα πάνω στη λαδόκολλα.
- Αφήνουμε τις μπάρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
http://theonewithallthetastes.com/2017/07/spitika-bounty.html
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Καταπληκτικά, σπιτικά KISS με 3 Υλικά μόνο, από τον Στράτο Πέτρου και το bake_it!
" Τα Μπάουντι Μου ", από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!
Σπιτικά σοκολατάκια/παγωτίνια τύπου Bounty, από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις Λιχουδιές της Μαριφάνη...
Τάρτα Bounty με στέβια, από την Μαρία Κούρτη και το syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr!
Keto Bounty Bars, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το Ketokitchenninja.com!
Αφήστε μια απάντηση