Γλυκιά πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
Υλικά για 2 πλεξούδες
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο καθετα στα στα δύο
500-600 γρ. πραλίνα φουντουκιού ελαφρά παγωμένη
150 γρ. φουντούκια ανάλατα χοντροσπασμένα
1 κρόκος αβγού
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το φύλλο σφολιάτας κάθετα στα δύο, χαράζετε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές. Τοποθετείτε στο κέντρο την πραλίνα φουντουκιού,πασπαλίζετε με τα φουντούκια και πλέκετε την σφολιάτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το άλλο μισό φύλλο.
Αλείφετε τις πλεξούδες με τον κρόκο και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15′ – 20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα σφολιάτας με αμύγδαλα, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Φρουτόπιτες ατομικές, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!
Εύκολα μπουγατσάκια με έτοιμη σφολιάτα, από την Κωνσταντίνα και το Konstantina's Kitchen!
Σφολιατάκια με φρέσκα σύκα, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Κρουασίνια - σφολιατίνια στριφτά με σοκολατένιο άλειμμα, από το icookgreek.com!
Κορνέ με κρέμα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Αφήστε μια απάντηση