Κέικ με κακάο νηστίσιμο, από την Κατερίνα και το “Ζουμ στην Κανέλα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εικόνα χίλιες λέξεις……Δείχνει ότι είναι ένα άκρως «αμαρτωλό» κέικ με πολλές πολλές θερμίδες, αλλά είναι φτιαγμένο μόνο με λάδι χωρίς αυγά & βούτυρο. Πιστεύω να έχετε καταλάβει την εμμονή μου για μια πιο υγιεινή διατροφή που να μη στερείται γεύσης (κάθε άλλο θα έλεγα) & με λιγότερες θερμίδες.

Είναι απίστευτο πόσα αρώματα μπορεί να βγάλει ένα τόσο απλό σε υλικά & παρασκευή κέικ. Η υφή του είναι αφράτη & η γεύση τόσο σοκολατένια που δεν φαντάζεστε!!!

Ευτυχώς πριν φαγωθεί το κέικ πρόλαβα & «έκλεψα» λίγο και έφτιαξα σοκολατάκια. Δεν υπάρχουν λόγια για το αποτέλεσμα….

Υλικά

  • 100γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 300γρ. ζάχαρη καστανή
  • 400γρ. νερό
  • 50γρ. κονιάκ
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • κράνμπερι
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

IMG_2763

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα & να γίνει μία μάζα.
  3. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ, την κανέλα & το γαρύφαλλο & ανακατεύουμε καλά.
  4. Κοσκινίσουμε καλά το αλεύρι & το κακάο και αφού τα προσθέσουμε στο μείγμα ανακατεύουμε με μία μαρίζ (κουτάλα ζαχαροπλαστικής) ή με το σύρμα.
  5. Μετά ρίχνουμε τη σόδα & το ξύδι (μη τρομάξετε θα αφρίσει, αλλά αυτό θέλουμε) & ανακατεύουμε πάλι.
  6. Τέλος προσθέτουμε τα κράνμπερι (αφού τα έχουμε αλευρώσει λίγο).
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι, το οποίο έχουμε περάσει με λάδι & κακάο & ψήνουμε στους 170° στις αντιστάσεις για 45′.
  8. Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Συμβουλές:

  • Προτιμήστε καλύτερα το σπορέλαιο στη συγκεκριμένη συνταγή, γιατί το ελαιόλαδο έχει πιο έντονο άρωμα & καλύπτει τα υπόλοιπα μυρωδικά. Απ’ την άλλη αν θέλετε ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα το ελαιόλαδο είναι η επιλογή σας!!
  • Μη ξεχάσετε να κοσκινίσετε το αλεύρι γιατί έτσι του δίνουμε αέρα & έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα.
  • Αν θέλετε αντί για άχνη ζάχαρη μπορείτε να γαρνίρετε με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Επίσης αντί για κράνμπερι μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες.

http://www.zoomstinkanela.com/keik-me-kakao-nistisimo/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *